blogSEO

SEO wat is het en waarom is het belangerijk ?

By 17 March, 2017 No Comments

Search Engine Optimization of SEO verkort, staat ruwweg voor het optimaliseren van je webpagina’s zodat deze gemakkelijk gevonden wordt door zoekmachine’s.

“The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results”

Voor je aan SEO optimalisatie begint, moet je weten waarom je hier zoveel tijd in zou moeten steken.
Een goede SEO zorgt ervoor dat mensen jouw website eerder zullen te zien krijgen dan andere wanneer ze zoeken naar gerelateerde onderwerpen over jouw website.
Hoger komen te staan in de zoekresultaten zorgt voor meer verkeer en dus ook meer klanten, SEO is dus zeker niet onbelangerijk !

Voor SEO is er jammer genoeg geen magische formule die je kan toepassen waardoor alles in één keer in orde is.
Hieronder staan enkele punten waar zoekmachine’s (zoals google) op letten wanneer ze hun resultaten leveren.

1. Keywords

Zoektermen of ook wel eens keywords genoemd, zijn de meest voorkomende termen op uw website. Dit zijn dan ook de termen die het meeste te maken hebben met jouw website en ook de termen waarnaar men zoekt. Als je een juweelspeciaalzaak bezit, is het verstandiger om juweelzaak te gebruiken als keywoord, aangezien potentiële klanten frequenter zullen zoeken op juweelzaak dan juweelspeciaalzaak. 
Je kan ook zelf zoeken op google en daar een kijkje nemen wat voor resultaten je verkrijgt wanneer je bepaald zoektermen ingeeft.

2. Kwaliteit

Vroeger kon men zoekmachine’s gemakkelijk om de tuin leiden met inventieve trucjes om je webpagina artificieel hoger te krijgen tussen de zoekresultaten.
Die dagen zijn (jammerlijk genoeg?) voorbij, google heeft er zelfs voor gezorgd dat mensen die zulke trucjes toepassen zelfs afgestraft worden en lager belanden.
Voor google draait het tegenwoordig om kwalitatieve content. Hiermee wordt bedoelt dat de bezoeker van jouw website een positieve ervaring achter de rug heeft nadat hij jouw site bezocht heeft. Waar je dus voor moet zorgen is een duidelijke website met relevante content. Geen contactgegevens die ver weg verstopt zitten, of lastige pop-ups die het leven van de bezoeker een hel maakt. 

“Good design is obvious. Great design is transparent.” – Joe Sparano

3. Snelheid

Zorg ervoor dat jouw website snel laad. Maar liefst 47% van bezoekers zijn van mening dat een website moet laden in ongeveer twee seconden tijd. Waarvan 40% een website verlaat, moest deze langer dan drie seconden laden.
De grootste invloed op de laadtijd van een website zijn frequent niet-geoptimaliseerde afbeeldingen. Wanneer je een afbeelding inlaad met een resolutie van 1920×1080 en ze afbeeld met een resolutie van 480×360, zal je bezoeker toch de volledige afbeelding inladen. Dit betekent een langere laadtijd die geen voordeel biedt aan de bezoeker.

einde